ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Εάν θέλετε να επισκεφτείτε τη Σάμο μπορείτε να το κάνετε με τους ακόλουθους τρόπους:

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Επιλέξτε τις πτήσεις των Olympic Air και Aegean Airlines ή Sky Express για τη Σάμο από το αεροδρόμιο της Αθήνας, οι οποίες διαρκούν περίπου 55 λεπτά. Υπάρχουν επίσης πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με χρόνο πτήσης περίπου 65 λεπτά. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να πετάξετε στη Σάμο από άλλα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Χίος. Επιπλέον, πολλά αεροδρόμια στην Ευρώπη, όπως αυτά στη Γερμανία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες και την Αυστρία – κυρίως κατά την περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο – προσφέρουν απευθείας πτήσεις τσάρτερ προς τη Σάμο. Όλες αυτές οι πτήσεις με προορισμό τη Σάμο προσγειώνονται στο αεροδρόμιο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ, κοντά στο Πυθαγόρειο.

ΜΕ ΠΛΟΙΟ

Αν θέλετε να έρθετε στη Σάμο με πλοίο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν τρία λιμάνια στο νησί: το Βαθύ, το Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο. Από το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας στον Πειραιά υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σάμο 3-4 φορές την εβδομάδα. Το ταξίδι διαρκεί από 8 έως 12 ώρες, ανάλογα με το πλοίο και τη συγκεκριμένη διαδρομή. Ένα τυπικό εισιτήριο κοστίζει περίπου 50 ευρώ και μπορείτε να πάρετε μαζί σας, με επιπλέον κόστος, το αυτοκίνητό σας ή τη μοτοσικλέτα σας. Η βασική διαδρομή περνά συνήθως από τα νησιά Τήνο, Σύρο, Μύκονο και Ικαρία πριν φτάσετε στη Σάμο. Η Σάμος συνδέεται γενικά με σχεδόν όλα τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχετε επίσης την δυνατότητα να επιλέξετε πλοία που πηγαίνουν από την Καβάλα στη Σάμο. Αν έρχεστε στη Σάμο από την Τουρκία, θα φτάσετε στο νησί με ένα μικρό πλοίο που αναχωρεί από το λιμάνι του Κουσάντασι, σε καθημερινή βάση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Όταν φτάσετε στο νησί, σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο διάσημα και πιο όμορφα αξιοθέατα του. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα τοπικά λεωφορεία τα οποία έχουν καθημερινά δρομολόγια, εκτός από τις εθνικές αργίες. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε άλλα μέσα μεταφοράς για να περιηγηθείτε στο νησί, μπορείτε να βρείτε πολλά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κοντά στο αεροδρόμιο και να νοικιάσετε μόνοι σας ένα σκούτερ, ποδήλατο, αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Η ενοικίαση μοτοσικλέτας κοστίζει περίπου 15 ευρώ την ημέρα και η ενοικίαση αυτοκινήτου περίπου 40 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και την εποχή. Αν προτιμάτε να απολαύσετε μια ευχάριστη βόλτα με ταξί από το λιμάνι της Σάμου στο Πυθαγόρειο, μπορείτε να το κάνετε με περίπου 18 Ευρώ.